Mand spiser rottegift og stopper trafikken på E45-motorvej


En 61-årig mand ville under ingen omstændigheder med, da betjente fra Nordjyllands Politi natten til onsdag dukkede op på hans adresse i Himmerland.

Manden skulle efter planen have været for retten i en straffesag onsdag i Aalborg. Men da han tidligere er udeblevet fra samme sag, skulle han hentes på forhånd.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Men så let skulle det ikke gå.

– Lige som patruljen kommer derud, indtager han et eller andet stof, som betjentene ikke ved hvad er. Så de tilkalder en ambulance, der kommer og henter manden, siger vagtchef Poul Badsbjerg fra Nordjyllands Politi.

På vejen til sygehuset i Aalborg oplyste manden et navn på giftstoffet. Fra eksperter på Giftlinjen fik man derefter at vide, at ambulancen skulle evakueres øjeblikkeligt.

– Det viser sig, at det er meget giftigt, så vi skal have nogen ud og rense ambulancen på stedet.

– Både politibetjenten, patienten og ambulancepersonalet bliver hevet ud af ambulancen på grund af giftstoffets farlighed, fortæller Poul Badsbjerg.

Det betød, at Nordjyllands Politi ved 2.30-tiden så sig nødsaget til at lukke motorvejen i nordgående retning ved Svenstrup for at oprette et såkaldt rensepunkt.

En time senere havde en ladvogn hentet ambulancen, og motorvejen kunne igen åbne for trafik på strækningen.

Manden, som har indtaget, hvad han selv påstår er rottegift, er kørt på sygehuset, hvor han er indlagt til observation sammen med to politibetjente og tre Falck-reddere.

Om der rent faktisk er tale om rottegift, er endnu ikke slået fast.

– Det pågældende stof er for nuværende ikke analyseret, hvorfor der ikke kan gives nærmere oplysninger om dette, lyder det fra vagtchefen.

Om den 61-årige kan møde i retten onsdag, er der foreløbig ingen meldinger om.

/ritzau/