Mand spiser rottegift og stopper trafikken på E45-motorvej


(Arkivfoto)


En 61-årig mand ville under ingen omstændigheder med, da betjente fra Nordjyllands Politi natten til onsdag dukkede op på hans adresse i Himmerland.

Manden skulle efter planen have været for retten i en straffesag onsdag i Aalborg. Men da han tidligere er udeblevet fra samme sag, skulle han hentes på forhånd.

Men så let skulle det ikke gå.

– Lige som patruljen kommer derud, indtager han et eller andet stof, som betjentene ikke ved hvad er. Så de tilkalder en ambulance, der kommer og henter manden, siger vagtchef Poul Badsbjerg fra Nordjyllands Politi.

På vejen til sygehuset i Aalborg får ambulancelægen at vide fra Giftlinjen, at manden har indtaget en form for rottegift, der er så farlig, at ambulancen ikke må køre videre.

– Det viser sig, at det er meget giftigt, så vi skal have nogen ud og rense ambulancen på stedet.

– Både politibetjenten, patienten og ambulancepersonalet bliver hevet ud af ambulancen på grund af giftstoffets farlighed, fortæller Poul Badsbjerg, der kalder sagen “meget speciel”.

Den melding betød, at Nordjyllands Politi ved 2.30-tiden så sig nødsaget til at lukke motorvejen i nordgående retning for at oprette et såkaldt rensepunkt.

En time senere havde en ladvogn hentet ambulancen, og motorvejen kunne igen åbne for trafikken, der i mellemtiden var blevet ledt via Skalborg.

Manden, som har indtaget rottegiften, er kørt på sygehuset, hvor han modtager behandling.

Ifølge politiet er der tale om en meget langsomtvirkende gift, og derfor får det formentlig ikke fatale konsekvenser for manden.

Om han kan møde i retten onsdag, er der foreløbig ingen meldinger om.

Der er natten til onsdag blevet oprettet et rensepunkt i Aalborg, hvor ambulance og personale skal “renses” for eventuel indtagelse af eller berøring med den farlige rottegift.

/ritzau/