Private vil opklare Emilies forsvinden – men politiet advarer


Foto af den forsvundne Emilie Meng.


Nogle private borgere forsøger på egen hånd at opklare, hvad der er blevet af Emilie Meng, som forsvandt i Korsør 10. juli.

Men det giver flere uheldige virkninger, lyder det i en advarsel fra politiet fredag morgen.

Den løftede pegefinger kommer, efter at dagbladet BT har kunnet fortælle om, at en pensionist i Korsør tilsyneladende blev aflyttet og overvåget af private.

De pårørende og andre bringes ud i tovene følelsesmæssigt, og det skaber forvirring, fastslår Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Vi henstiller til, at man lader os stå for efterforskningen af den forsvundne Emilie Meng, udtaler politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Den private virkelyst kan skabe store problemer.

– Vi vil derfor gerne appellere til, at man tænker sig rigtig godt om, inden man begynder at løbe med løse rygter. Det skader såvel efterforskningen som Emilies pårørende, fastslår politiinspektøren.

Kim Kliver sætter ikke navn på de personer, der skal have blandet sig i sagen.

Ifølge BT fredag bekræfter politiet, at man har fået besked om, at der skal være sket ulovlig overvågning. Men der er ikke beviser for det.

I pressemeddelelsen forsikrer politiinspektøren, at politiet fortsat arbejder på højtryk på at afklare, hvad der er sket med den unge kvinde, der var 17 år, da hun forsvandt.

Sagen har vakt stor opmærksomhed og medfølelse hos mange mennesker.

Adskillige frivillige har været involveret i dykkeroperationer og i andre indsatser.

Blandt andet er der ophængt plakater med et stort billede af den unge kvinde mange steder på Sjælland.

Flere gange har politiet iværksat store eftersøgninger i bestemte områder og med talrige afhøringer.

Senest efterlyste politiet vidner, der så en lys eller hvid kassevogn ved Korsør Lystskov i løbet af weekenden 9. og 10. juli.

Politiet optrådte ret usædvanligt. Selv om bilen næppe er interessant, besluttede man at gå offentligt ud med efterlysningen.

– Umiddelbart har vi ikke nogen opfattelse af, at den har noget med sagen at gøre, sagde vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen forleden.

/ritzau/