53-årig kvinde død af sine brandsår


HELSINGE: En 53-årig kvinde overlevede ikke sine skader efter en brand i hendes lejlighed i Høbjergparken, fredag morgen. Det bekræfter Nordsjællands Politi overfor Local Eyes.

Den 53-årige kvinde blev svært forbrændt og røgforgiftet ved en voldsom brand i hendes lejlighed, fredag morgen, og selvom lejligheden var udstyret med et automatisk brandmelder anlæg, så nåede brandfolkene ikke frem i tide.

– Jeg kan bekræfte at den 53-årige kvinde er afgået ved døden på Rigshospitalet, lørdag eftermiddag ved 16-tiden, siger vagtchef Anders Schütt til Local Eyes.

Brandmandskabet fik alarmen fredag morgen kl. 06.16, og var fremme på adressen i løbet af fem – seks minutter, hvor de blev mødt af en voldsom brand der allerede var brudt gennem lejlighedens vinduer på bagsiden. Hvordan branden havde nået at udvikle sig så voldsomt, er nu noget der skal undersøges af politiets brandteknikere.

Den 53-årige kvinde blev reddet ud af røgdykkerne, og Nødbehandlerne gik omgående i gang med at behandle den forbrændte kvinde med bla. iltmaske og skylning af hendes sår.

En ambulance kom frem til stedet og fortsatte behandlingen af kvinden, som med politieskorte blev kørt direkte til Rigshospitalets Traume Center i København. Her blev hun behandlet for sine skader, men ulykkeligvis var skaderne for omfattende og lørdag eftermiddag udåndede kvinden på Rigshospitalet, bekræfter vagtchefen for Nordsjællands Politi.

Politiets brandteknikere skal nu undersøge brandstedet, og herunder om bla. brandmeldersystemet har fungeret som det skulle.