Børsen-brand: Politiet vil indlede omfattende efterforskning


Politiet har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen.

Det oplyser Københavns Politi onsdag i en pressemeddelelse.

I den forlyder det, at efterforskningen er en kompliceret proces.

Politiet oplyser, at der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar

”Allerede kort efter brandens udbrud blev der sat gang i efterforskningen, og vi har foreløbig foretaget afhøringer, der er sikret overvågning og udført en lang række efterforskningsskridt. Men der venter selvfølgelig også stadig en del, særligt da vi på nuværende tidspunkt endnu ikke har haft mulighed for at undersøge selve Børsen og foretage de brandtekniske undersøgelser,” siger leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Københavns Politi vil i forbindelse med efterforskningen få assistance til de brandtekniske undersøgelser fra Nationalt Kriminalteknisk Center, NKC.

”Erfaringsmæssigt kan det tage lang tid at afdække, hvad der er brandårsag i sådanne efterforskninger. Derfor må vi bede om lidt tålmodighed fra befolkningen, mens vi udfører vores arbejde. Heldigvis har vi i dansk politi nogle utrolig dygtige medarbejdere, der er vant til at stå med både omfattende og komplicerede brandefterforskninger, så vi vil gøre alt i vores magt for at komme frem til, hvad der skete,” siger Brian Belling.