Smugler-nedtur: Kokain erstattet af falsk narko og politiet lå på lur


Arkivfoto.

To 28-årige mænd fik tirsdag flere års fængsel for at forsøge at indsmugle knap et kilo kokain.

Politiet fik den 24. marts 2022 en henvendelse fra Toldstyrelsen, der havde opsnappet en mistænkelig pakkeforsendelse ved en kontrol i Kolding.

Pakken var på vej fra Holland til en afhentningssted i Aarhus, og den viste sig at indeholde en puslespilsæske, hvor der i stedet for brikker lå omkring et kilo kokain.

Efterforskerne hos Østjyllands Politi erstattede kokainen med falsk narko og fulgte i det skjulte pakken.

Der stod derfor betjente parat ved den pakkeshop i Aarhus, hvor pakken skulle afhentes et par dage efter.

Her hentede den ene 28-årige mand pakken og på en p-plads i nærheden, overdrog han den til den anden 28-årige mand, inden de begge kort efter begge blev anholdt og senere varetægtsfængslet.

Der var skrevet en kvindes navn og adresse på pakken, og den 28-årige, der hentede pakken, havde en fuldmagt med fra kvinden.
Fuldmagten var dog forfalsket, og kvinden anede intet om, at hun på den måde var blevet brugt til det kriminelle foretagende.

Fik penge for at hente pakke
I retten tirsdag erkendte den ene 28-årige, at han havde hentet pakken i pakkeshoppen for den anden 28-årige, som han kender. Den anden 28-årige forklarede, at en tredje person havde lovet ham nogle tusinde kroner for at fremskaffe pakken med kokain. Han ville dog ikke fortælle, hvem personen var.

Den 28-årige, der hentede pakken, blev idømt to års ubetinget fængsel, mens den anden 28-årige blev idømt fire års fængsel, da vurderingen var, at han spillede en større rolle i indførelsen af de ulovlige stoffer.

”Det var rigtig godt politiarbejde, der gjorde, at mændene stort set kunne tages på fersk gerning, og derfor var der også nogle ret klare beviser, der knyttede de to mænd til kokainen. Sagen er endnu et eksempel på, at sager, der handler om indsmugling eller salg af hård narko, betragtes som grov kriminalitet, der kan koste lange fængselsstraffe, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Begge mænd erkendte og modtog dommen.