Fire mænd er anholdt for bilbrand i Malmø


Politiet i Malmø nærmer sig måske et gennembrud i efterforskningen af de mange påsatte bilbrande, der har hærget den sydsvenske by i flere måneder.

Mandag aften er fire yngre mænd blevet pågrebet. De mistænkes for at være indblandet i en bilbrand tidligere på aftenen, skriver Sydsvenskan ifølge nyhedsbureauet TT.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Ifølge avisen sad mændene i en bil, som politiet stoppede kort efter aftenens første anmeldelse om en bilbrand klokken 21.30.

På under to timer kom der yderligere fem lignende anmeldelser. Deriblandt om en lastbil, som var sat i brand.

I løbet af weekenden var der 32 bilbrande i Malmø. Dermed er antallet af bilbrande allerede oppe på samme niveau som i rekordåret 2009. Det viser en opgørelse fra Räddningstjänsten Syd.

Men der er en markant forskel i forhold til 2009, da de brændende biler blev ledsaget af optøjer og angreb mod myndighedspersoner, lyder det fra politiet.

– Det er ikke sådan, at man (som for syv år siden, red.) ringer efter ambulancer eller politi og derefter begynder at kaste sten mod os, siger Erik Åberg, chef for politidistrikt Norr, til avisen.

Hovedparten af bilerne kommer ikke på vejen igen. De er totalskadet ifølge Sydsvenskan. Andre kan nøjes med at få skiftet ruder ud eller blive lappet sammen på et værksted.

/ritzau/