Flere hypoteser efterforskes i sag om forsvundet 13-årig


    Foto af det efterlyste, 13-årige 13-årige Omra Khanwali.


    Politiet arbejder med en stribe forskellige hypoteser i sagen om en 13-årig pige, der fredag forsvandt på vej til skole på Amager.

    Men det står endnu ikke klart, om der er sket en forbrydelse eller ej.

    Det oplyser Brian Belling, vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi mandag kort før klokken 13.

    Afdelingen for personfarlig kriminalitet efterforsker sager om drab, voldtægt, røverier, vold og trusler. At sagen ligger i netop den afdeling, betyder dog ikke med sikkerhed, at den 13-årige pige er blevet udsat for nogen forbrydelse.

    – Det er typisk, at denne type sager ligger hos os. Vi har kompetencer til at efterforske mange veje samtidig, og mange grupper arbejder med forskellige hypoteser. Men lige nu ved vi ikke, hvad der er sket, siger Brian Belling.

    – Lige nu har vi ikke noget, der giver os en retning. Vi ved ikke, om der er sket en forbrydelse, eller om hun er taget frivilligt et sted hen, siger han.

    13-årige Omra Khanwali forlod hjemmet i København lidt før klokken 08 fredag for at gå de cirka 100 meter hen til Skolen på Amagerbro.

    Da hun ikke kom hjem fredag eftermiddag, blev familien urolig og alarmerede politiet. Det viste sig, at hun ikke var dukket op i skole.

    Politiet udsendte lørdag morgen et billede af Omra Khanwali, og betjente har talt med både hendes familie og venner.

    Den savnede pige er også blevet efterlyst internationalt. Det har dog ikke ført til henvendelser, oplyser Brian Belling mandag.

    Han fortæller videre, at politiet er i gang med at gennemgå timevis af overvågningsvideo. Der bliver også fortsat indsamlet nyt materiale.

    Hvis man har den mindste viden om pigens færden, hører politiet meget gerne om det.

    – Vi afhører fortsat venner, familie og personer fra skolen. Men vi vil også gerne høre fra folk. Også dem, der tænker, at det ikke er vigtigt for politiet. Men det kan være en lille brik i det store puslespil, siger Brian Belling.

    /ritzau/