Politiet efterlyser vidner til groft hærværk mod muslimsk efterskole


Den muslimske efterskole ved Fuglebjerg uden for Næstved, Mina Hindholm Efterskole, er blevet udsat for groft hærværk.

Hærværket er blevet meldt til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som efterlyser vidner, der kan give oplysninger om hærværket.

Like localeyes.dk på Facebook

Det var natten til torsdag, at en eller flere gerningsmænd slog til mod skolen, der ligger på Hindholmvej, og malede antimuslimske slagord med spraymaling flere steder på skolens bygninger.

Der blev skrevet “Fuck islam” og “Islam ud af DK”. Desuden er der på flere ruder malet skydeskiver.

Politiet ser meget alvorligt på hærværket, der har et indhold af racistisk karakter, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Vi ser med stor alvor på denne type kriminalitet, og vi vil derfor meget gerne tale med vidner, der kan have oplysninger om hærværket, siger Kim Kliver i en pressemeddelelse.

– Det er endnu for tidligt at konkludere noget om eventuelle gerningsmænd. Men vi har iværksat en målrettet efterforskning i sagen, siger han.

Lederen af efterskolen siger til Sjællandske Mediers netavis, sn.dk, at han og det øvrige personale på skolen er chokerede og betragter hærværket som en “direkte trussel mod deres kultur og religion”.

– Det er det. Absolut. Jeg kan ikke lide det. Det er det mest ubehagelige, jeg har oplevet, siger forstander Ahmet Deniz til sn.dk.

Mina Hindholm Efterskole er ifølge netavisen Skandinaviens første og hidtil eneste muslimske efterskole.

Folk, der har oplysninger om hærværkssagen, kan kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefon 114.

/ritzau/