Bandemedlem sigtes for drabsforsøg mod fængselsbetjent


Gerningsstedet på Enghavevej, juni 2015


Politiet har anholdt og sigtet et 22-årigt bandemedlem for drabsforsøg på en fængselsbetjent i forbindelse med et overfald på betjenten den 18. juni sidste år, skriver Københavns Politi i en meddelelse.

Den sigtede er pakistansk statsborger, men har bopæl i Danmark. Han er ifølge politiet medlem af banden Loyal to familia (LTF).

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Fængselsbetjenten blev sidste sommer overfaldet med kniv og slagvåben, da han netop havde fået fri og var på vej hjem fra arbejde.

Overfaldet var ifølge politiet så groft, at betjenten var i livsfare. Politiet mener, at de var flere om overfaldet, og at de havde til hensigt at dræbe fængselsbetjenten.

– Sagen betragtes som en særdeles grov sag. Den indeholder en lang række skærpende omstændigheder, idet drabsforsøget er begået af flere gerningsmænd i forening, siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen fra Københavns Politi.

LÆS OGSÅ: Fængselsbetjent stukket ned af maskerede mænd
Politiet arbejder hen mod flere anholdelser i sagen.

– Den slags angreb mod Kriminalforsorgens ansatte er helt uacceptable i et velfungerende retssamfund, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Manden blev anholdt i Vestre Fængsel, hvor han afsonede en dom fra en anden sag.

Politiet fremstiller ham tirsdag i grundlovsforhør, hvor anklageren vil begære ham varetægtsfængslet. Anklageren vil begære retsmødet holdt for lukkede døre.

/ritzau/