41-årig mand idømt livstid i sag om drab og drabsforsøg

HILLERØD: Den 41-årige Bandidosrocker Jess Brønnums er tirsdag eftermiddag ved Retten i Hillerød blevet idømt fængsel på livstid for drabet på en 38-årig mand samt drabsforsøg på tre andre mænd.

Drabet og drabsforsøgene fandt sted den 2. januar i år på Rønbjerg Allé i Hillerød, hvor den 38-årige blev ramt af et skud, imens han befandt sig en bil. En dengang 29-årig mand i samme bil blev tillige ramt af skud, mens to andre passagerer i bilen undgik at blive ramt.

Jess Brønnums er ifølge Nordsjællands Politi medlem af Bandidos, hvor han har rang af krigsminister i rockergrupperingens top 'Nationalen' og har modtaget lovens strengeste straf, efter et enigt nævningeting tirsdag idømte ham livstid for et drab og tre drabsforsøg.

Jess Brønnums havde grundet et økonomisk mellemværende aftalt at mødes med nogle medlemmer af en anden gruppering, heriblandt den nu afdøde 38-årige bandeveteran Cem Kaplan. Da Cem Kaplan og de tre andre personer ved 19-tiden ankom til stedet i bil, trak den 41-årige en pistol og affyrede 11 skud mod den bil, som den 38-årige og de øvrige mænd sad i.

Den 38-årige bandeveteran Cem Kaplan døde kort tid efter skudepisoden, mens den mand, som også blev ramt, var i livsfare og måtte opereres for sine skudsår.

Den 41-årige Jess Brønnums blev desuden dømt for ulovlig våbenbesiddelse samt besiddelse af anabolske steroider. Han fik foruden fængselsstraffen også forbud mod at færdes eller opholde sig ved samtlige nuværende klubhuse og opholdssteder for Bandidos i en periode på 10 år.

- Der er tale om en særdeles grov sag med en dræbt og en skudsåret, og hvor det formentlig kun skyldes tilfældigheder, at de to uskadte personer i bilen ikke kom til skade. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten valgte at følge min påstand om at dømme efter straffelovens paragraf 81a og som følge deraf fængsel på livstid, siger senioranklager Martin Stassen fra anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den dømte ankede dommen til frifindelse.

#

#