Politi tavs om knytnæve-vold mod Morten Bødskov


Det var under Morten Bødskovs regime som justitsminister, at begrebet ‘nødløgn’ blev opfundet.


En tatoveret mands knytnæveslag mod tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) efterforskes af Københavns Politi.

Men politiet ønsker torsdag ikke at give offentligheden et indblik i, hvordan efterforskningen skrider frem, herunder om der er foretaget anholdelser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Vi vil ikke kommentere på sagen til nogen i dag. Efterforskerne har taget en beslutning om, at der ikke kommer nogen oplysninger ud, siger Steen Hansen, pressemedarbejder hos Københavns Politi.

– Vi har i stedet valgt at bruge kræfterne på efterforskningen, tilføjer han.

Overfaldet fandt sted tirsdag aften ved et fodboldarrangement på Islands Brygge. I den anledning leder politiet efter en mand på mellem 20 og 30 år med et særligt kendetegn.

På sin venstre underarm har han en tatovering, der forestiller et jernkors – en gammel tysk militær orden med en karakteristisk form. Korset er også kendt som et malteserkors.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor mange borgere, der har rettet henvendelse til politiet på baggrund af efterlysningen af den formodede gerningsmand med det særlige kendetegn.

Morten Bødskov har på Facebook fortalt, hvordan han blev opsøgt af sin overfaldsmand, da han sammen med en ven sad og overværede EM-kampen mellem Portugal og Island på en storskærm.

– Han spørger mig, om jeg ikke er tidligere justitsminister, om jeg ikke er socialdemokrat, og hvad jeg hedder. Efter jeg har svaret ham, spørger han, om jeg ikke kan forklare socialdemokraternes økonomiske politik, skriver Bødskov.

Under samtalen rejser manden, der er iført hættetrøje, sig ifølge politikeren pludselig op og slår ham hårdt i tindingen med en knytnæve.

– Idet han slår mig, siger han noget i retningen af, “det her er fra Mouril” eller “det her er fra Mourine”. Hvad det betyder, ved jeg ikke, skriver Bødskov.

Bagefter løber gerningsmanden væk.

På grund af politiets beslutning om at mørkelægge efterforskningen, har det ikke været muligt at spørge til politiets vurdering af et muligt motiv til overfaldet.

Morten Bødskov var onsdag til afhøring hos politiet. Torsdag ønsker han ikke at kommentere sagen yderligere og henviser til Københavns Politi.

– Jeg prøver at slappe lidt af i dag, siger han.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, kalder overfaldet for politisk motiveret og fordømmer det på det kraftigste.

/ritzau/