Motorcykel beslaglagt: Motorcyklist sigtet for vanvidskørsel med mindst 150 km/t 60-zone

BÆLUM: Tirsdag eftermiddag lagde en kørende patrulje fra Nordjyllands Politi mærke til en motorcyklist på Tvoruphøjevej i Bælum, som accelererede meget voldsomt. I den forbindelse ville politiet udføre en hastighedsafmåling – men motorcyklisten gassede endnu mere op, hvilket gjorde dette vanskeligt.

Betjentene besluttede sig derfor at slå blink til for at signalere til motorcyklisten, at han skulle holde ind til siden - men det viste sig, at motorcyklisten tydeligvis ikke var interesseret i at snakke med politiet.

Han satte nemlig farten gevaldigt op, hvorfor der nu var tale om en reel eftersættelse for at standse motorcyklisten, der nu kørte langt hurtigere end var tilladt i det pågældende område. Under eftersættelsen blev motorcyklisten eksempelvis målt til at køre mindst 150 km/t i en 60 km/t zone.

Det endte dog brat, da vedkommende – i høj fart – mistede herredømmet over sit køretøj og skred ud i rabatten på Hadsundvej i Terndrup.

Den ene betjent skyndte sig ud af patruljevognen for at se, om motorcyklisten var kommet til skade, mens hans kollega tilkaldte en ambulance. Motorcyklisten virkede foruroliget og forpustet efter faldet – men få minutter efter kom han hurtigt til sig selv igen.

Motorcyklisten – en 48-årig mand – blev prompte sigtet for hastigheds-relateret vanvidskørsel, da han førte motorcykel på en særligt hensynsløs måde og uden at udvise agtpågivenhed; både inden for tættere bebyggede områder og uden for disse. Som følge af sigtelsen blev motorcyklen beslaglagt med henblik på konfiskation, mens den sigtede bl.a. kan se frem til en ubetinget frakendelse af førerretten.