Kraftig påsat brand i militært radartårn i nat


VEJBY: Brandvæsen og politi var i nat massivt tilstede efter en kraftig brand på det lille militære område på Tårnstien, som huser Søværnets radarinstallation i Vejby Strand.

Meldingen om brand i radarstationen indløb fra en beboer tæt på radatanlægget, han var blevet vækket af røgen og havde straks slået alarm til 1-1-2.

Meldingen var at det var en bygning på stedet som brændte, men det var retteligt en form for væg / afdækning af en anseelig størrelse som stod i flammer. Brandmandskabet fra Gribskov Beredskab i Helsinge var hurtigt fremme på brandstedet og fik hurtigt slået ilden ned med et par højtrykkere.

Ilden havde nået at forrette en omfattende skade på en lang række ledninger mellem masten og en stor grøn metalkasse på området – præcist hvor omfattende skader der skete ved branden er endnu ukendt.

Udover radaren til Forsvarets overvågning af vandet, så har Lyngby Radio sin antenne i samme mast sammen med en masse mobilselskaber og de danske myndigheders krypterede SINE netværk som bla. Politi og brandvæsen kører på.

Om branden har været påsat skal de tekniske undersøgelser nu afklare.

På stedet blev der fundet et stort hul i hegnet på bagsiden af det sikrede anlæg, og området blev grundigt undersøgt med politihunde. Området er nu spærret af, og skal undersøges af politiets teknikere.

#

#

#