Fem i fængsel for grov vold

ISHØJ: Fem mænd er tirsdag blevet idømt fængselsstraffe for grov vold på Ishøj Strandvej sidste sommer. Tre fik desuden en advarsel om udvisning af Danmark.

Søndag den 26. juli 2020 kl. 19.35 fandt en voldsom episode sted på Ishøj Strandvej, hvor en 30-årig mand blev påkørt med en bil og en 19-årig mand stukket med kniv og slået i hovedet. Begge ofre pådrog sig kvæstelser og var indlagt på hospital i tiden derefter.

Samme aften anholdt politiet tre mænd, som i dag er 21, 25 og 31 år gamle. De blev varetægtsfængslet i et grundlovsforhør næste dag og har siddet fængslet lige siden.

Efterforskningen identificerede yderligere to mistænkte, dels en 34-årig mand, som blev varetægtsfængslet i august, og dels en anden på 34 år, som blev fængslet i januar. 

Tirsdag sad alle fem på anklagebænken ved Retten i Glostrup tiltalt for grov vold i forening herunder med uidentificerede medgerningsmænd.

Retten fandt alle fem skyldige i grov vold mod det 19-årige offer og frifandt dem for vold mod den 30-årige. 

Retten idømte fire en ubetinget fængselsstraf på et år og ni måneders fængsel, mens den femte på 21 år fik to års ubetinget fængsel.

Retten tildelte desuden den 21-årige, som er tyrkisk statsborger, og de to 34-årige, som er henholdsvis irakisk statsborger og statsløs palæstinenser, en advarsel om udvisning af Danmark. 

”Der er tale om et voldsomt overfald begået af de tiltalte i forening, og det har nu retten nu straffet dem for,” siger senioranklager Peter Rask, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Overfaldet sættes i forbindelse med en anden voldsepisode minutter forinden i Hundige Havn i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

De fem dømte overvejer, om de vil anke dommen og er fortsat varetægtsfængslet efter dom.