Mørkelagt aktion i Holbæk: Politi, teknikere og bomberyddere arbejder to steder i Holbæk

HOLBÆK: Udover den styrke af betjente som siden lørdag aften omkring 19-tiden har været i gang på en adresse i Holbæk, er EOD kommet til ligesom der nu er undersøgelser i gang på endnu en adresse i Holbæk.

Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste (EOD) er søndeg en del af den igangværende politiaktion, som offentligheden intet må få at vide om - beboere i området er derfor stærkt utrygge selvom politiet fastslår at der ikke er noget at være nervøse for.

Hele sagen startede lørdag aften hvor en hoveddør blev slået ind af politistyrker i Apotekerhaven i Holbæk, og to personer ført væk iført hvide dna-dragter. Natten igennem har politiet arbejdet ved Apotekerhaven og vil kun oplyse at man er tilstede og at der er - overraskende nok - tale om en igangværende efterforskning.

Local Eyes har dokumenteret at en en bil er blevet fjernet fra Apotekerhaven på en ladvogn, men selv denne oplysning har politiet ingen kommentarer til.

Søndag eftermiddag kl. 13.30 blev hele sagen udvidet, idet politiet også slog til mod en villa på Anders Larsensvej, et hus som ifølge lokale skal være beboet igennem nogle år af et ungt par med et mindre barn.

En stor styrke er derfor nu igang med en grundig ransagning og teknisk undersøgelse af huset og hele området omkring villaen på Anders Larsensvej. Betjentene tømmer sågar skraldespande, roder rundt i tagrenderne og gennemsøger kloaker og nedløbsrørene på ejendommen.

Udfra den massive mørklægning og politiet meget usædvanlige tilstedeværelse er der frygt blandt lokale for at der skulle være tale om en aktion mod terrorister eller farlige kriminelle, især da bla. EOD har været på stederne og deltage i undersøgelserne - hvornår politiet har tænkt sig at informere de urolige beboere i områderne er endnu ukendt.

Søndag aften er politiet fortsat fuldstændig tavse, udover at oplyse at der ikke er noget for de omkringboende at være bange for.