Politiet foretager ny anholdelse i dynamitsag fra Dragør


  Arkivfoto.

  Københavns Politi har foretaget endnu en anholdelse i en sag om en sprængning i en butik på Maglebytorv i Dragør tilbage i marts.

  Tidligere er tre personer blevet fængslet i sagen. 10. marts blev en 23-årig mand fængslet i sagen, og fire dage senere blev endnu en 23-årig mand samt en 21-årig kvinde fængslet.

  Kvinden blev løsladt 10. maj – hun er ifølge Københavns Politi fortsat sigtet i sagen – mens de to mænd fortsat sidder bag tremmer.

  Den senest anholdte er en 33-årig mand, og han bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling.

  Anklagemyndigheden vil af hensyn til sagens efterforskning kræve, at retsmødet holdes uden adgang for offentligheden – såkaldt lukkede døre.

  I en grå personbil ankom en gruppe gerningsmænd natten til 6. marts omkring klokken 00.25 til mobilreperatørforretningen Drop ‘N’ Fix i Dragør. På bagsiden af butikken blev fem-seks kilo dynamit anbragt og detoneret.

  Ingen personer kom til skade, men ifølge sigtelserne mod de tre, som allerede har været fremstillet i retten, havde sprængstoffet en “særdeles farlig karakter”, og der skete “betydelig materiel skade” på bygningen og i butikken.

  /ritzau/