Anklage: 81-årig udsat for både tyveri og hjemmerøveri


Arkivfoto – Foto er ikke fra den aktuelle sag


En mand fra Midtbornholm er blevet tiltalt for et hjemmerøveri i Rønne, som anklagemyndigheden mener skal straffes efter straffelovens grove røveribestemmelse, der giver fængsel i op til fem år.

Desuden er manden tiltalt for ni tilfælde af tyveri, som han skal have begået hos folk, som han arbejdede for som håndværker.

To gange gik det ud over den 81-årige kvinde, som han et par måneder efter opsøgte maskeret og udsatte for hjemmerøveri.

Under røveriet, der fandt sted tidligt om morgenen en dag i november sidste år, trængte en mand ind til den 81-årige i hendes hjem på Østergade i Rønne.

Her truede han kvinden til at gå ovenpå i soveværelset, hvor han bandt hendes hænder og satte tape for hendes mund.

Mens kvinden lå bundet, stjal han kontanter og et dankort fra hendes pengepung, der lå i en taske, hvor han også fandt pinkoden til dankortet.

Dankortet brugte han kort tid efter til at hæve i alt 8000 kroner i hæveautomater hos Sydbank og Danske Bank lige i nærheden.

Efter røveriet offentliggjorde politiet overvågningsbilleder fra hæveautomaterne, og tre dage efter blev en 37-årig mand anholdt og sigtet for hjemmerøveriet.

Inden det fandt sted i november, skal han to gange i september, mens han arbejdede som håndværker hos kvinden, have stjålet 2000 kroner fra hendes taske.

Tidligere på året stjal han i en villa i Rønne to dankort, som han sammenlagt hævede 14.000 kroner på, fremgår det af anklageskriftet.

Fra en anden villa i byen stjal han et pengeskab med sølvbestik, smykker, samlemønter, udenlandsk valuta og personlige papirer og desuden 61.000 kroner i kontanter.

Tyverierne har ifølge anklagemyndigheden stået på siden begyndelsen af 2014 og er foregået flere steder på Bornholm.

I alt er det ifølge anklageskriftet lykkedes manden at stjæle knap 85.000 kroner ud over de beløb, han har hævet på stjålne dankort. Dertil kommer 590 euro, svarende til knap 4500 kroner.

Ifølge det lokale netmedie Bornholmstidende.dk er det i forbindelse med et grundlovsforhør i sagen kommet frem, at manden er afhængig af spil og tidligere straffet.

Sagen kommer for retten på Bornholm i maj.

/ritzau/