Fældet af DNA: 41-årig sigtet i hjemmerøverisag fra 2019


NYKØBING F: En 41-årig mand fra Næstved blev tirsdag sigtet for et groft røveri, der blev begået i februar 2019. Her blev en 66-årig mand overfaldet i sit hjem i Nykøbing, han blev bundet, og røverne stak af med et kontant beløb.

Den 41-årige er i forvejen varetægtsfængslet i en anden sag om grov kriminalitet, og i den forbindelse er der rutinemæssigt blevet taget både fingeraftryk og en dna-prøve. Dna-prøven viste sig at stemme overens med nogle af de kriminaltekniske spor fra røveriet i Nykøbing, og det har blandt andet ført til, at den 41-årige blev sigtet.

Vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udtaler: – Selv om der går en rum tid fra gerningstidspunktet, skal en gerningsmand ikke vide sig sikker, og den aktuelle sag viser, at de spor, der bliver sikret på et gerningssted, senere kan kædes sammen med en gerningsmand, som nu skal stå til ansvar for sine handlinger.

Det er politiets opfattelse, at der fortsat kan være en eller flere medgerningsmænd på fri fod.

Da den sigtede i forvejen er varetægtsfængslet, bliver han ikke fremstillet i grundlovsforhør, men røverisagen vil blive behandlet sammen med den anden sag.