Østjyllands Politi lukker Bandidos’ opholdssted i Randers

RANDERS: Østjyllands Politi indfører opholdsforbud i rockergruppen Bandidos’ klubhus på Bogensevej 6 i Randers SV.

Opholdsforbuddet gælder fra torsdag den 28. januar 2021 kl. 17.00 og indtil videre frem til den torsdag den 11. februar 2021 kl. 17.00, og betyder at ingen personer må tage ophold på stedet.

Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter vurderer, at der er sket en eskalation i konflikten mellem Bandidos og grupperingen NNV – senest med bl.a. brandstiftelse mod et af Bandidos’ opholdssteder i Nordsjælland.

Hos Østjyllands Politi er vurderingen, at der med den nuværende konflikt også er en risiko for, at der vil ske angreb på klubhuset i Randers, og derfor bliver der nu indført opholdsforbud.

”Når der ikke er personer i klubhuset, bliver det et mindre egnet angrebsmål, og det vil skabe større tryghed for borgerne i området. Det er helt uacceptabelt, hvis udenforstående mennesker risikerer at komme til skade i en konflikt mellem to grupperinger, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Risikerer fængsel ved overtrædelse
Foreløbigt gælder opholdsforbuddet i 14 dage, men hvis det bliver nødvendigt, er Østjyllands Politi klar til at forlænge det.

”Vi følger situationen tæt, og vil holde nøje øje med, at opholdsforbuddet bliver overholdt, ” siger Michael Kjeldgaard.

Overtræder man forbuddet mod at komme i klubhuset, risikerer man at blive straffet med fængsel op til to år.