73-årig kvinde brutalt vækket på plejehjem: Bil bragede ind gennem væggen

En 20-årig mand er blevet anholdt, efter at han i sin ældre Peugeot kørte direkte ind i væggen til et plejehjem ved Dokkedalvej i Mou. Efter uheldet stak den 20-årige mand af fra uheldsstedet og forsøgte at skjule sig hos familie i nærheden.

Ved ulykken røg den 20-årige mands bil ind gennem væggen til en sagesløs 73-årige plejehjemsbeboer, kvinden blev fanget i sin seng af bilen og først da brandvæsnet fik trukket bilen ud af værelset igen kunne kvinden komme væk.

Trods de dramatiske omstændigheder er den 73-årige kvinde sluppet fysisk uskadt fra den voldsomme ulykke.

Den 20-årige mand stak halen mellem benene efter uheldet, der skete ved 1-tiden, natten til søndag, og forsøgte at gemme sig på en adresse i nærheden - men den gik ikke og han blev anholdt af politiet som kom til adressen for at lede efter ham.

Den 20-årige mandlige flugtbilist er fra Aalborg-området, og havde ved ulykken pådraget sig skader, som han derfor blev kørt til hospitalet i Aalborg til behandling.

Ifølge Nordjyllands Politi er han dog ikke kommet alvorligt til skade, og udover at blive behandlet for skader er han også blevet tappet for lidt blod til undersøgelse af en mistanke om påvirkning af enten alkohol eller narkotika ved ulykken.

Ved middagstid var det endnu uklart om den 20-årige mand skulle fremstilles i et grundlovsforhør, og han var derfor søndag formiddag under politibevogtning på hospitalet.

Den 20-årige mand er pt. sigtet efter straffelovens § 252 for at forvolde fare for den 73-årige plejehjemsbeboer.

Straffeloven § 252
§ 252Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.
Stk. 2. På samme måde straffes den, der på hensynsløs måde forvolder fare for, at nogen smittes med en livstruende og uhelbredelig sygdom.
Stk. 3. Justitsministeren fastsætter efter forhandling med ministeren for sundhed og forebyggelse, hvilke sygdomme der er omfattet af stk. 2.