Teenagepige står frem: Jeg blev udstillet i voldsom sexvideo på nettet


Arkivfoto


Hun gik hjem med en dreng, men pludselig kom fire af hans venner. Hun blev herefter udsat for overgreb, og det hele blev filmet.

Det beretter teenagepige Sofie, som har valgt at stå frem med sin historie i Information.

Sofie var gået hjem med en dreng. De skulle i byen, men endte med at have samleje. Kort efter dukkede fire af drengens venner op, og herefter gik det galt.

LÆS OGSÅ: Viborg-mappen: Politiet har opgivet at finde bagmændene
Sofie ønsker ikke at gå i detaljer om, hvad der skete den aften i marts 2015, men de fem drenge optager voldsomme sexscener med hende.

Hendes grænser bliver groft overskredet, og Sofie siger, at hun var udsat for et overgreb. Og drengene filmede det hele mod hendes vilje.

En uge senere er optagelserne delt på nettet via sociale medier, og hun opdager det, da en bekendt forsøger at afpresse hende.

LÆS OGSÅ: Nøgen-chok: Digital mappe med nøgne Viborg-piger i omløb
– Jeg vågnede til en besked, hvor der stod: Hej Sofie, jeg har en video af dig, og hvis du ikke sender et nøgenbillede, sender jeg den videre til alle mine venner, fortæller Sofie til Information.

Sofie afviser afpresseren og anmelder sagen til politiet, men det hjælper ikke meget, når optagelserne først er delt på nettet.

Hun har valgt at stå frem efter Radio24syv onsdag kunne berette om en sag fra Nordsjælland, hvor drenge havde filmet og delt optagelser, hvor en folkeskoleelev også bliver udsat for grove seksuelle krænkelse – se artikel nedenfor.

– Jeg synes, det er vigtigt, at der bliver talt om denne tendens, så det her med deling af pornovideoer uden accept bare stopper nu, siger Sofie til Information.

LÆS OGSÅ: Ulovligt at opsøge Snapchat-hackede billeder

FAKTA:
Hvis man har brugt sin computer eller sin telefon til at videresende noget, der er ulovligt, eller bare har det på sin telefon eller computer, så kan man faktisk få tingene konfiskeret. Ligesom man kan blive straffet med bøde eller fængsel.

Politikommisær Flemming Kjærside fra Nationalt Cyber Crime Center til Information.