Anklage: Folk med rocker-relationer bag rå mishandling af fætre


Arkivfoto


Et brutalt overfald efterlod i august sidste år to tyrkiske fætre med ødelagte ansigter og flere centimeter dybe knivstik i ryggen.

Det var høje råb og tumult fra en tyrkisk klub i en industribygning i Ishøj, der om eftermiddagen 17. august fik en person til at slå alarm.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Det så ret brutalt ud og lød meget voldsomt, så vi havde ikke lyst til at gå ud og blande os, sagde anmelderen i sit opkald til politiet.

Kort forinden havde han og nogle kolleger set en stor gruppe mænd ankomme i fire-fem biler. Umiddelbart herefter smadrede de døren til den tyrkiske klub og indledte mishandlingen.

Ifølge anklagemyndigheden står 13 mænd med tilknytning til rockergruppen No Surrender i Brøndby bag overfaldet. En af de mistænkte er formentlig flygtet ud af landet, men tirsdag er retssagen mod de resterende 12 indledt ved Retten i Glostrup.

Alle de tiltalte, der er i alderen mellem 23 og 41 år, nægter sig skyldige i anklagen om grov vold. Overfaldet blev oprindeligt betegnet som drabsforsøg.

Ifølge politiet bunder tæskeholdets afstraffelse i en konflikt på hashmarkedet.

Ud over knive skal mændene have benyttet køller, sten, askebægere, stole og borde som våben, ligesom ofrene blev sparket og trampet i hovedet og på kroppen.

I retten viser anklager Martin Vedel Stassen billeder af de to tyrkiske mænds nøgne og forslåede kroppe. Begge har tydelige stiksår i nakken og på ryggen.

Mens 11 af de tiltalte aktivt anklages for at have gennemført mishandlingen, består den 12.-mands forbrydelse ifølge anklagemyndigheden i, at han blev tilkaldt for at passe på rockernes klubhus, mens tæskeholdet gik amok på deres ofre.

Som den anden afgiver han i retten forklaring. Den 23-årige mand erkender at have opholdt sig i klubhuset, men afviser ethvert kendskab til overfaldet. Efter eget udsagn har han aldrig hørt om de tyrkiske brødre.

Oprindeligt kommer den unge mand fra Horsens og havde egentlig planer om at forlade Sjælland om aftenen 17. august 2015. Det kom han dog aldrig til, da han som en af de første blev anholdt umiddelbart efter overfaldet.

Sagen fortsætter onsdag.

/ritzau/