Massedruk i Helsingør: Politiet sender 250 stive svenskere hjem


Arkivfoto


Flere patruljevogne eskorterede natten til mandag omkring 250 unge svenskere fra Helsingør centrum og til færgeafgangen mod Sverige.

Det fortæller vagtchef hos Nordsjællands Politi Søren Bjørnestad.

LÆS OGSÅ: Fulderik ville have sin øl: Skudt i røven med strømpistol af betjent
– De unge mennesker havde været i Helsingør for at feste. Det er jo lidt deres Ibiza herovre. Der var vel rundt regnet 500, og de skulle i byen sammen, men der var ikke plads til dem alle sammen, siger Søren Bjørnestad.

Omkring halvdelen af de 500 svenskere kunne ikke komme ind på diskotekerne i Helsingør, der i forvejen var fyldte. Der opstod derfor uro.

– Der blev råbt, og der blev smadret en masse flasker. Der opstod også lidt tumult, så vi vælger at sprede de urolige elementer, mens resten stille og roligt blev gelejdet ned til færgen.

På havnen opstod der dog tumult igen, og politiet måtte endnu engang gribe ind.

LÆS OGSÅ: Blowjob-skandale: Populær ferieby sætter stopper for sanseløs druk
LÆS OGSÅ: Druk-bus med gymnasieelever stoppet: Fyldt med våben
– Der ligger en 10-20 stykker nede i afgangshallen i en ordentlig bunke, så de måtte have en omgang peber (peberspray red.). Men færgeafgangen forløb efter planen, og folk er nu stille og roligt på vej tilbage, siger Søren Bjørnestad.

Nordsjællands Politi har nu har orienteret svensk politi om, at der er en stor gruppe på vej tilbage til Sverige.

Det er ifølge vagtchefen ikke særligt tit, at man har problemer med fulde svenske teenagere.

LÆS OGSÅ: Tommy Kenter stangstiv i Tivoli
– Det er ikke noget, vi gør så meget mere. Det var mere noget, man gjorde i gamle dage, hvor de unge samledes på stranden i sommerhalvåret og drak tæt. Men indimellem har vi en gruppe svenske gymnasieelever, der gerne vil feste.

/ritzau/