Politiet om narkonetværk: Det er styret af medlemmer fra det forbudte Bandidos


Foto: Marco Nørgaard. Ransagning og anholdelse på en adresse i Vordingborg.


Torsdag gennemførte politiet en større anholdelsesaktion på flere adresser i Næstved og Vordingborg-området.

Det forventes, at mindst 11 personer bliver fremstillet i grundlovsforhør i løbet af dagen.

Heraf er fire medlemmer af det nu forbudte Bandidos, oplyser politiet torsdag i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår yderligere, at politiet over en længere periode har efterforsket målrettet mod kokain-narkonetværket.

Politiet mistænker netværket for at være styret af medlemmer fra det nu forbudte Bandidos.

Sagen tager sit udgangspunkt i narkosalg på gadeplan, og uden at kunne gå i detaljer har efterforskningen afsløret flere tusinde handler mellem personer fra narkonetværket og personer fra lokalområdet.

De mange købere vil senere på året kunne forvente en hilsen fra politiet samt et tilbud om hjælp til håndtering af deres narkoindtag.

– Dagens anholdelser viser desværre, at den organiserede utryghedsskabende narkohandel har et meget stort omfang i både Næstved og Vordingborg, men med anholdelserne lægger politiet et tydeligt pres på rockermiljøets narkosalg, siger politiinspektør Kim Kliver.

– På samme tid får det forhåbentlig også de mange brugere til at stoppe op og tænke over konsekvenserne ved deres narkoindtag, fordi de både udsætter dem selv for mulige sundhedsskadelige virkninger og samtidig risikerer de en alvorlig plet på straffeattesten alt efter omfanget af deres kokainindkøb. Det er desværre ikke ukendt for politiet, at rockermiljøet tjener penge på narkohandel, men vi er i denne sag overrasket over det store antal købere og netværkets omfattende organisering, slutter politiinspektøren.

Anklagemyndigheden har anmodet om dørlukning ved grundlovsforhøret som følge af sagens organiserede omfang og de mange anholdte.