Sikkerhedskilder: Hundredvis af IS-terrorister er smuglet ind i Europa


Arkivfoto

Islamisk Stat skal allerede have sendt op til 600 terrorister til EU for at udføre terrorangreb, som det der ramte Bruxelles i denne uge.

Det skriver Berlingske.

Sikkerhedskilder udtaler til nyhedsbureauet AP, at IS-krigerne er blevet smuglet ind i Europa i skjul blandt flygtninge.

LÆS OGSÅ: Medie: Mistænkt bombemand anholdt
###
Desuden skulle cellen fra Paris og Bruxelles have spredt sig til Tyskland, Storbritannien, Italien, Danmark og Sverige, lyder det fra en irakisk sikkerhedsofficer.

Oplysningerne bliver underbygget af afhøringer af Salah Abdeslam, der både medvirkede til terrorangrebet i Paris i november 2015 og til angrebet i Bruxelles.

Han har efter sin anholdelse forklaret, at han ankom til Europa i en samlet gruppe af 90 IS-terrorister, skriver Berlingske.

Ifølge en Europol rapport fra januar 2016, har Islamisk Stat angiveligt udviklet en 'ekstern kommando-gruppe til træning i særlige kommando-angreb.'

- Nu er strategien ændret. Særlige enheder er blevet oprettet. Træningsforløbet er længere, og målet synes ikke længere at være så mange ofre som muligt, men så mange terrorangreb, som muligt, lyder det ifølge Berlingske fra sikkerhedskilden til AP.