Selvmordsbomberne i Bruxelles’ lufthavn var brødre


De to selvmordsbombere var angiveligt brødrene El Bakraoui. De var kendt af politiet fra bandemiljøet men ikke fra radikaliserede kredse. Se den anden bror i bunden af artiklen. Foto: Belgisk politi.


Selvmordsbomberne i Bruxelles’ lufthavn tirsdag var brødrene El Bakraoui, som er kendt af politiet, oplyser den belgiske statslige tv-station Rtbf.

– Der er tale om brødrene Khalid og Brahim El Bakraoui, som er kendt af politiet for en kriminel løbebane, siger tv-stationen, som citerer unavngivne kilder.

De to brødre har ikke været sat i forbindelse med terrorisme tidligere.

Khalid havde under et falsk navn lejet den lejlighed i bydelen Forest i den belgiske hovedstad, hvor politiet dræbte en bevæbnet mand under en razzia i sidste uge.

Politiet fandt ved razziaen et flag fra Islamisk Stat, et automatgevær, detonatorer og fingeraftryk tilhørende den eftersøgte Salah Abdeslam, som blev anholdt tre dage senere.

Identificeringen af bombemændene er et hurtigt gennembrud i efterforskningen.

I alt var tre selvmordsbombere i lufthavnen, men kun to bomber blev udløst. Det belgiske politi har fundet et tredje ueksploderet selvmordsbælte, og man jagter en mand, som blev set flygte fra lufthavnen.

Myndighederne appellerede efter angrebet til offentligheden om at hjælpe med oplysninger om mistænkte i sagen.

“Terrorisme: Hvem kender denne mand”?

Sådan lyder overskriften på rundsendte fotos med to mænd, der skubber trolleys med kufferter gennem lufthavnens afgangshal.


Dette er manden, der blev set flygte fra Bruxelles’ lufthavn. Det er den allerede eftersøgte Najim Laachraoui fra Paris-angrebet i november, skriver Reuters. Foto Belgisk Politi

De to selvmordsbombere var angiveligt brødrene El Bakraoui. De var kendt af politiet fra bandemiljøet men ikke fra radikaliserede kredse. Foto: Belgisk politi.

/ritzau/Reuters