To unge mænd varetægtsfængslet efter voldeligt hjemmerøveri


HOLBÆK: Mandag formiddag kl. 10.15 henvendte en 24-årig mand fra Holbæk sig på politistationen i Holbæk for at anmelde et røveri, der var foregået i mandens eget hjem tidligere på morgenen.

Anmelderen havde sovet, at da to unge mænd havde henvendt sig og vækket ham. De beskyldte ham for at have begået noget dumt, så han nu skyldte dem nogle penge. Alvoren i beskyldningen blev understreget med slag i ansigtet og krav om øjeblikkelig overførsel af et mindre pengebeløb.

Herefter medtog de to mænd en computer, en playstation incl. spil og et headsæt, inden de forlod den 24-åriges bopæl i den 24-åriges bil. Bilen blev straks efterlyst i forbindelse med anmeldelsen om røveriet.

Efterforskningen i sagen ud fra beskrivelsen af de to mistænkte og pengeoverførslen førte til hurtig identifikation af en 20-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt kl. 12.25 og sigtet for røveri mod den 24-årige i forening med den anden, endnu ikke identificerede medgerningsmand. Efter afhøring blev den anholdte anbragt i et arresthus, idet politiet og anklagemyndigheden havde besluttet at fremstille ham i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.

I løbet af eftermiddagen fik politiet via en opmærksom borger oplysninger om, at den røvede personbil var set køre rundt i Havnegade, Holbæk, hvor føreren med høj hastighed havde overhalet tre andre trafikanter i en svingbane. Bilen forsvandt herfra i østlig retning, hvorefter politiet ledte efter den i Holbæk by resten af eftermiddagen.

Kl. ca. 19.15 bemærkede en patrulje bilen med kun føreren i køre ad Bysøstræde mod Jernbanevej, hvor bilen få sekunder senere blev fundet forulykket, idet den var kørt ind i en hæk. Vidner udpegede for politiet føreren, der befandt sig i nærheden, men stak af, da politiet ville tage kontakt. Efter en kortere løbetur i området lykkedes det politiet at anholde en 20-årig mand fra Holbæk, som blev genkendt som værende fører af bilen i Bysøstræde kort inden uheldet på Jernbanevej.

Den 20-årige havde ikke noget kørekort og blev skønnet påvirket af narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den anholdte var i besiddelse af bilnøglen til bilen, hvor der også blev fundet nogle af de effekter, som røverene havde taget fra offeret tidligere på dagen.

Den 20-årige blev efter forsøg på afhøring til sagerne også anbragt i et arresthus indtil fremstilling i grundlovsforhør tirsdag kl. 11.00 sammen med den anden anholdte i sagen. Anklagemyndigheden vil begære grundlovsforhøret i Retten i Holbæk afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Ved grundlovsforhøret blev de to mænd på 20 år, begge fra Holbæk, varetægtsfængslet til 23/6-2020 som sigtet for røveri mod den 24-årige mand. Begge tog forebehold for kære af fængslingskendelsen. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre