Stråtækt hus i flammer: Ilden spredte sig lynhurtigt

TIBIRKE: Søndag aften kl. 21.15 blev der slået alarm til 1-1-2 om ild i en stråtækt ejendom, ilden var ved anmeldelsen omkring husets ene skorsten og Indsatslederen var hurtigt fremme på stedet.

Her kunne han konstatere at alle beboere var sikkert ude af huset og i god behold, ilden havde dog nu fået bredt sig, og der var tale om en voldsomt overtændt første sal på ejendommen. Derfor blev der med det samme slået alarm til Frederiksværk og Gilleleje om assistance med både tankvogne og tanksprøjter.

Hele førstesalen var et flammehav, da den første brandbil fra Helsinge ankom til adressen på Bækkebrovej, og der var på ingen måde nogen mulighed for at slå ilden ned uden at ødelægge alt i stueplan.

En del af brandmandskabet gik derfor løs på ilden med CAFS, en form for skum-slukning, mens andre begyndte at løbe ind i huset og slæbe så mange værdier ud som overhovedet muligt inden Indsatslederen måtte trække folkene ud af sikkerhedshensyn.

Der kørte tre tankvogne i pendulfart, men det var kun lige at de kunne følge med. Flere gange undervejs måtte en af sprøjterne indstille slukningen i nogle få minutter grundet manglende vand, men der var intet tidspunkt hvor slukningsarbejdet stoppede pga manglende vand og det havde ingen betydning for slukningsarbejdet eller redningen af huset.

Slukningsarbejdet vil stå på langt ud på natten grundet stråtaget, et sådan skal skilles fuldstændig ad og slukkes meget nøje et lille stykke ad gangen. Der bliver tilkaldt mandskab med en grab som kan rive taget af huset for at lette slukningen.

Når slukningsarbejdet er overstået er der næppe tvivl om at huset vil være totalskadet.