Ny religion i Danmark: Det Flyvende Spaghetti Monster


Foto fra det Flyvende Spaghetti Monster Facebook-side


Danmark har fået en ny kirke og religion: Det Flyvende Spaghetti Monsters Kirke

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

En religion, der er baseret på lige dele rom, spaghetti og tro. Det er åbenbart et hit, for medlemmerne strømmer til den nye kirke i Odense; Det Flyvende Spaghetti Monsters Kirke. Det skriver DR Fyn.

Søndag aften åbnede kirken for tilmeldinger, og har allerede nu 160 medlemmer. Dermed er kirken over det magiske 150 antal medlemmer, der skal til for at blive godkendt som trossamfund i Danmark.

– Vi har fået rigtig mange henvendelser. Blandt andet om man kan være medlem af folkekirken og samtidig være med hos os. Flere er begyndt at melde sig ud for at være med, siger Fabian Krarup, formand for Det Flyvende Spaghetti Monsters Kirke til DR Fyn.


Foto fra det Flyvende Spaghetti Monster Facebook-side

Det Flyvende Spaghetti Monsters Kirke tror på pirater, har en svag og dum gud, også går de ind for alt, der er godt. Oprindeligt blev kirken stiftet i 2005 af amerikaneren Bobby Henderson.

Den danske udgave skal dog først definere et vielsesritual og kunne begrunde, at kirken ikke blot er en døgnflue. Det skriver DR Fyn.

Medlemmerne har dog ikke betalt kontingent endnu, da religionen arbejder med en “30-dages-gud-retur-ret”.


Det Flyvende Spaghetti Monsters logo.

Besøg Det Flyvende Spaghetti Monsters Facebook-side

Det Flyvende Spaghettimonster (The Flying Spaghetti Monster, FSM) er en guddom, der blev skabt som en protest mod uddannelsesstyrelsen i Kansas, og dets beslutning om, at der skulle undervises i teorien om “intelligent design” i Kansas skoler.

I juni 2005 skrev Bobby Henderson et åbent brev til uddannelsesstyrelsen i Kansas. I brevet præsenterede han en alternativ teori omkring intelligent design. Hendersons påstand var, at universet og alt levende blev skabt af et flyvende spaghettimonster. Han påpegede samtidig, at naturkatastrofer som global opvarmning, jordskælv og orkaner er forårsaget af den globale nedgang i antallet af pirater. Bobby Henderson understøttede denne teori med et diagram, som angiveligt viste en sammenhæng mellem jordens temperatur og antallet af pirater.

“Religionen” har fået tilhængere som blandt andet kalder sig selv for “pastafarier”, en sammentrækning af “pasta” og “rastafari”.

Tekst fra DR Fyn/ritzau og Local Eyes