Øksesvingende bandefolk raserer café i Odense: 21 anholdt


Sådan så der ud på Poolcaféen på Skibhusvej onsdag aften efter angrebet.


Poolcaféen på Skibhusvej i det centrale Odense er onsdag aften blevet udsat for voldsomt hærværk – ifølge politiet af folk fra indvandrergruppen Black Army.

I alt 21 mennesker er blevet anholdt i forbindelse med sagen, oplyser Fyns Politi.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Der er personer, der med en økse er gået løs på butiksfacaden derude. Der er blandt andet smadret nogle ruder og en indgangsdør, siger vagtchef Christian Rasmussen til Ritzau.

Politiet fik anmeldelsen klokken 19.50, men da patruljevogne nåede frem til Poolcaféen, var gerningsmændene væk.

– Vi træffer ikke nogen, da vi kommer derud, men vi kan så køre til Nyborgvej, hvor der er et klubhus tilhørende Black Army. Der får vi i løbet af noget tid anholdt 17 personer.

– Det er både nogle, som vi mistænker for at have deltaget i det ude på Skibhusvej, men også andre, som opfører sig dårligt over for politiet, siger Christian Rasmussen.

Yderligere tre personer blev efterfølgende anholdt, da de troppede op ved politigården i Odense, mens den sidste af de 21 senere på aftenen blev anholdt i nærheden af Black Armys klubhus.

14 af de anholdte sigtes for grov forstyrrelse af den offentlige orden, mens resten sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Der vil senere blive taget stilling til, om nogle skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af torsdagen.

– Vi kan ikke give noget motiv til det her. Hvis nogen har set eller hørt noget omkring det, vil vi rigtig gerne høre fra dem, lyder det fra Christian Rasmussen.

/ritzau/