Dømt til forvaring: Ikke engang djævlen vil have mig


– Jeg er så farlig, at ikke engang djævlen vil have mig, fortæller han i retten, og understreger desuden, at får han ikke en forvaringsdom, så er det kun et spørgsmål om tid, før han igen sidder som tiltalt i en lignende sag. Arkivfoto

Den 38-årige Jimmy Pablo Vinther er fredag ved Retten i Horsens blevet idømt forvaring for drabsforsøg - dommen er han selv helt enig i.

- Jeg er så farlig, at ikke engang djævlen vil have mig, fortæller han i retten, og understreger desuden, at får han ikke en forvaringsdom, så er det kun et spørgsmål om tid, før han igen sidder som tiltalt i en lignende sag.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Retten i Horsens fandt i dag den 38-årige mand skyldig i, den 13. februar 2015 i en celle i Statsfængslet Østjylland ved Horsens, at have overfaldet offeret, der på gerningstidspunktet var en 18-årig mand, der også var fængslet i Statsfængslet, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den dømte afsonede på gerningstidspunktet en længere fængselsstraf for blandt andet et drab begået i Spanien.

Det kom under bevisførelsen i sagen frem, at den nu dømte mand opsøgte offeret, der var på sin celle, hvor han lå på sin seng. Den dømte forklarede i retten, at han sagde til offeret: "Nu skal du dø, mand".  Den dømte slog offeret i hovedet med et metalrør fra en støvsuger. Derefter skar han offeret i halsen med en hjemmelavet kniv. Det var en kniv, der var lavet af en tandbørste, hvor der var smeltet et barberblad ind i enden, så det kunne bruges som en hjemmelavet kniv.

Inden den dømte 38-årige forlod cellen truede han offeret og hans familie.

Den dømte erkendte, at han overfaldt offeret i cellen og erkendte grov vold, men han nægtede, at det var hans hensigt at dræbe offeret.

Offeret afgav også forklaring. Han forklarede blandt andet, at han var helt sikker på, at han skulle dø, da tiltalte skar ham i halsen. "Offeret forklarede i retten, at gerningsmanden nærmest skar i halsen på ham på samme måde, som man skærer i et franskbrød. Sådan op og ned", forklarer anklagerfuldmægtig Jesper Rubow.

Der blev under sagen også afgivet forklaringer fra fængselspersonalet, der fandt offeret på cellen, ligesom andre indsatte afgav forklaring. De indsatte kunne oplyse, at den nu dømte efter overfaldet detaljeret havde forklaret dem om overfaldet.

De lægelige oplysninger i sagen viste, at offeret var blevet skåret eller stukket i begge sider af halsen.  

Der er under sagen foretaget mentalundersøgelse af gerningsmanden og Retslægerådet har afgivet udtalelse i sagen. Den dømte er ikke fundet sindssyg, men konklusionen i både mentalundersøgelsen og i udtalelsen fra Retslægerådet anbefalede, at han skulle idømmes forvaring, da han udgør en nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed.

"Det var en alvorlig sag og det er vores opfattelse, at dømte er farlig, og han derfor skulle idømmes forvaring på ubestemt tid. Retten var enig i disse betragtninger" udtaler Jesper Rubow.

Udover drabsforsøg blev der dømt for trusler og vidnetrusler mod offeret, ligesom gerningsmanden blev dømt for trusler mod en fængselsbetjent.

Offeret blev tilkendt en erstatning på 30.000 kroner.

"Det er naturligvis en tragisk sag, da det i sagens natur ikke er hensigten, at personer, der er dømt for drab under afsoning af deres straf skal forsøge at slå andre ihjel" udtaler anklagerfuldmægtig Jesper Rubow