Efter nazi-kritik: Nu svarer Støjberg igen


Arkivfoto


Et dansk forslag vækker debat og forargelse i udlandet og flere store medier har trukket paralleller mellem Danmarks flygtningepolitik og Nazityskland.

Det skriver avisen.dk.

Det er lovforslaget om at konfiskere al værdi over 3000 kroner, både kontanter og smykker, når flygtninge kommer til Danmark, der har fået en del udenlandsk interesse. Pengene skal ifølge regeringens forslag gå til kost og logi, mens flygtninges sag behandles, skriver avisen.dk.

Forslaget bliver omtalt i store internationale aviser som blandt andre amerikanske The Washington Post og britiske Independent, mens det har fået flere til tasterne på de sociale medier.

På Twitter kalder den amerikanske tv-vært Lisa Guerrero forslaget for “noget som nazisterne kunne finde på at gøre ved jøderne”. En anden amerikanske journalist Ezra Klein, der har næsten en million følgere på Twitter, kalder ganske enkelt forslaget for “chokerende”. Også skuespilleren Mia Farrow har bemærket det danske forslag. Hun deler ganske enkelt Washingtons Posts artikel under overskriften “Danmark vil tage smykker og kontanter fra flygtninge”.

Støjberg tager til genmæle

Inger Støjberg har også bemærket den udenlandske kritik og har taget til genmæle på Facebook. Den danske integrationsminster mener nemlig slet ikke, at der er grund til kritik.

– Hvis man som dansker har værdigenstande for over 10.000 kr., så kan det kræves, at det skal sælges før man kan modtage kontanthjælp. I Danmark skal man nemlig forsøge sig selv, hvis man kan. Det er kun rimeligt, og det gælder nu alle – ligegyldigt om man har levet i Danmark hele sit liv eller om man lige er kommet hertil, skriver Inger Støjberg blandt andet.

Og umiddelbart er der stor opbakning til Inger Støjberg på Facebook. Mere end 4.500 synes i skrivende stund godt om forslaget, mens ministeren også får en del rosende ord med på vejen i kommentarfeltet.

– Fortsæt dit flotte arbejde Inger!! Vi er rigtig mange, som er rigtig glade for, at du er minister på området og bestemmer. Den bedste julegave du kan give os er nogle flere asyl- og indvandringspolitiske stramninger, skriver Thomas blandt andet.

Der er dog også danskere, der på Facebook tager afstand fra forslaget.

– Ååhh ja.. skide god idè.. lad os sparke til dem der allerede ligger ned… og når de alligevel ligger der så tager vi da lige deres sidste værdier.. genial idè… (ironi kan forekomme) … føj jeg skammer mig over at være dansk i disse situationer, skriver Christina.

Et flertal i det danske Folketing bakker op om forslaget.