Politiet vil fængsle mænd fra enorm fyrværkerifabrik


Politiet har fundet et stort lager af kanonslag i Glostrup natten til fredag.


Tre mænds produktion af ulovligt fyrværkeri i Tureby syd for Herfølge har været så omfattende, at der er grund til at få dem varetægtsfængslet.

Like localeyes.dk på Facebook

Det siger vicepolitiinspektør Claus Birkelyng fra Københavns Politi fredag formiddag, efter at betjente og bomberyddere har brugt hele natten på at sikre fyrværkeri og kemikalier fra ejendommen.

– Det er meget omfattende. De bliver både sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og for at bringe andres liv og førlighed i fare, siger vicepolitiinspektøren til Ritzau.

Han kender endnu ikke det konkrete omfang af mændenes foretagende, men hans kollega sagde fredag morgen til DR, at omkring 100.000 hel- og halvfærdige kanonslag blev fundet på fabrikken.

– Det var vores efterforskning, der torsdag eftermiddag fik os på sporet af ejendommen i Tureby. Senere på aftenen fik vi nys om en container i Glostrup. Her slår vi til med det samme.

– Det er vores indtryk, at noget af af fyrværkeriet fra Tureby har været opbevaret i containeren med henblik på videresalg, forklarer vicepolitiinspektøren.

Han ved endnu ikke, hvordan de tre mænd på 22, 28 og 29 år forholder sig til sigtelsen.

Det er ikke første gang i år, at politiet slår til mod ulovligt fyrværkeri. Tidligere torsdag fandt politiet krysantemumbomber og kanonslag i garagen hos en 33-årig mand i Horsens.

Onsdag blev der fundet store mængder af kanonslag, raketbatterier og bomberør hos en 60-årig mand på en landejendom i Vadum vest for Skive.

/ritzau/