Avis: Dansk IS-kriger i ledtog med Paris-gerningsmænd


Arkivfoto


En dansk statsborger med kurdisk-irakisk baggrund har haft forbindelse til gerningsmændene, der stod bag angrebene i Paris 13. november, hvor 130 personer mistede livet.

Det skriver Berlingske.

Ifølge avisens oplysninger drejer det sig om den danske IS-kriger “R.T”, der også har brugt dæknavnet Abu Maryam al-Kurdistani, og som er uddannet ingeniør.

Avisen har haft kontakt til den syriske gruppe Raqqa is Being Slaughtered Silently, der har oplyst, at den danske statsborger døde 7. december i et droneangreb på gaden Adyan al-Maliki i Islamisk Stats syriske hovedstad Raqqa.

Ifølge avisens kilder kendte den danske statsborger til planerne i Paris 13. november.

– Vi er sikre på, at R.T er død. Han kendte til hver eneste detalje i Paris-angrebene og var i kontakt med nogle af gerningsmændene både før og efter angrebene, siger et af medlemmerne fra gruppen til Berlingske.

Gruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently har bekæmpet Islamisk Stat (IS) ved at rapportere mange af de nyheder, som Islamisk Stat ikke ønsker offentliggjort.

Informationsstrømmen fra gruppen er ifølge Berlingske især taget til, efter at Islamisk Stat erobrede de syriske byer Raqqa og Mosul.

Gruppen har selv oplevet tab til IS, da krigere fra Islamisk Stat i oktober skar halsen over på to medlemmer af Raqqa is Being Slaughtered Silently i den tyrkiske by Urfa.

Islamisk Stats topbøddel, den britiske statsborger Jihadi John, er for nylig blevet dræbt. Han døde ligeledes i Raqqa i et droneangreb, som mindede om det, der angiveligt har dræbt den danske syrienkriger.

/ritzau/