Dommer fængsler 23-årig mand for to drabsforsøg


Københavns Vestegns Politi har i et stykke tid ledt efter en 23-årig mand, som sættes i forbindelse med to drabsforsøg i Søborg og Ballerup.

Natten til tirsdag klappede fælden, da han i en stjålet bil forsøgte at stikke af fra en hundepatrulje i Rødovre.

Tirsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup, og her fandt dommeren mistanken mod manden så velbegrundet, at den 23-årige blev varetægtsfængslet frem til 22. august.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet mener, at det var den nu fængslede mand, der den 20. juli skød en 28-årig mand i benet på Pederstrupstien i Ballerup.

Desuden sættes han af politiet i forbindelse med en episode på Nordfrontvej i Søborg den 30. juni. Her blev en 36-årig mand både skudt og stukket med kniv.

I den sidstnævnte sag er to mænd på 22 og 26 år samt to kvinder på 31 og 41 år i forvejen varetægtsfængslet.

Desuden leder politiet efter en 36-årig mand, der er blevet varetægtsfængslet in absentia – altså uden selv at være til stede i retsmødet.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så det er uvist, hvad han forklarede, og hvorfor politiet mener, at han har været involveret i de to episoder.

Efterforskningsleder Henrik Hougaard udtaler dog i pressemeddelelsen:

– Efterforskningen af de to drabsforsøg pågår fortsat og peger foreløbig ikke i retning af motiver, der kan relateres til bander, men angiveligt udspringer af uenighed mellem personer med kriminelle tilhørsforhold.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få oplyst, hvordan den 23-årige stiller sig til sigtelsen, eller om han kærede afgørelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

/ritzau/