Playboy stopper med at vise billeder af nøgne damer


En af de første Playboy forsider.

Magasinet Playboy udfører et “kunstgreb”, når det stopper med at vise billeder af nøgne damer, som det ellers har været kendt for siden bladets start i 1953.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det mener journalist og forfatter Kurt Thyboe, som var chefredaktør på mandebladet Ugens Rapport i dets storhedstid tilbage i 1970’erne.

– Lige meget hvor meget man holder af rejer eller flæskesteg, så når man et mætningspunkt, hvis man får det serveret tre gange i døgnet, siger han med henvisning til den megen nøgenhed, der i dag fylder medierne.

– Jeg tror, det er den helt rigtige beslutning af Playboy. Man reagerer ikke længere på det nøgne, for man får det smidt i hovedet hele tiden. For bladene er der heller ingen penge i det længere, for du kan med få klik på internettet se, hvad du har lyst til gratis. Tiden er løbet fra nøgenhed i bladene, siger han.

Internettet har haft en negativ effekt på Playboy-magasinet. Lettilgængelig porno på internettet har filet en stor del af oplagstallet væk siden 1972, hvor op til syv millioner mennesker købte bladet.

I dag udkommer det i færre end 800.000 eksemplarer.

Det er stadig uvist, hvordan bladet kommer til at se ud fra marts 2016, men selvom der ikke længere er nøgenhed at finde i det, vil der stadig være kvinder – bare med lidt mere tøj på, og det ser Thyboe frem til.

– Vi skal have mystikken, romantikken og kvindeligheden tilbage. Det, man kun aner og fornemmer, er langt mere pirrende end den nøgne sandhed, siger Thyboe.

Under den nu 89-årige Hugh Hefners ledelse har bladet gennem årene også præsenteret sine læsere for mere lødigt indhold.

Der har været interview med blandt andre John Lennon, Fidel Castro, Malcolm X, Vladimir Nabokov, Martin Luther King Jr. og den tidligere præsident Jimmy Carter, der i bladet indrømmede, at han havde begæret andre kvinder end sin kone.

Da bladet udkom første gang i 1953, var det med en påklædt Marilyn Monroe på forsiden. Inde i bladet poserede hun dog nøgen for læserne.

/ritzau/