Kæmpe shawarma-kontrol afslører: Sådan er hygiejnen


Arkivfoto


Fødevarestyrelsen kontrollerede tidligere på året samtlige danske shawarmabarer. Nu er resultatet kommet.

Det skriver Avisen.dk

Der kan være rigtig mange gode grunde til at sætte tænderne i en shawarma. Men for nogle resulterer besøget i den lokale shawarmabiks i en voldsom omgang dårlig mave, skriver Avisen.dk.

Sidste år blev syv mennesker smittet med de særlige colibakterie VTEC – formentlig efter at have spist shawarma. Af den grund lavede Fødevarestyrelsen tidligere i år en ekstraordinær landsdækkende kontrol hos samtlige 1.200 kebab- og shawarmabarer i Danmark.

I en pressemeddelelse fortæller styrelsen i dag om resultatet af det store shawarmatjek. Og det er heldigvis positivt. Således fik mere end otte ud af ti virksomheder en glad smiley ud af Fødevarestyrelsens besøg.

Dermed tegner resultaterne et væsentligt pænere billede af branchen end den kontrolkampagne, Fødevarestyrelsen gennemførte tilbage i 2014. Dengang var det knap syv ud af ti, der fulgte lovens bogstav.

– Vores kontrol viser heldigvis, at indsatsen for at få rettet op på butikkernes håndtering af fødevarer har virket. Men der er stadig plads til forbedring. Derfor vil vi fortsat holde øje med branchen, så de kan få minimeret risikoen for, at deres kunder får en ubehagelig bakterie som VTEC med i købet, når de bestiller en kebab eller en shawarma, siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Annette Perge i pressemeddelelsen.