14 personer er varetægtsfængslet efter Christiania-razzia


Arkivfoto


14 personer er indtil nu blevet varetægtsfængslet, efter at politiet tidligt torsdag morgen iværksatte en razzia rettet mod handel med hash i Pusher Street på Christiania.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det er status tidligt natten til fredag, hvor grundlovsforhørene er blevet indstillet. Fredag formiddag skal de resterende 14 anholdte fremstilles i sagen, oplyser vagtchefen hos Københavns Politi til Ritzau.

– Der er 14 fængslede, og så er der 14, der har fået opretholdt deres anholdelse, siger vagtchef Michael Andersen.

Han har ikke umiddelbart nogen informationer om sigtelserne mod de enkelte, som er blevet varetægtsfængslet i forskellige perioder op til 20 dage – frem til 7. oktober.

Under Christiania-aktionen, der fandt sted torsdag morgen, konfiskerede politiet to kilo hash, tre pistoler samt kontanter og andre værdier i form af blandt andet designermøbler, malerier og ure for knap 2,5 millioner kroner.

– Vi er ude hos en række personer på Christiania, men også en række andre steder i byen, der relaterer sig til den åbenlyse hashhandel i Pusher Street på Christiania, sagde lederen af Task Force Pusher Street, Dannie Rise, torsdag til Ritzau.

Politiet har igennem de senere år gang på gang slået ned på den åbenlyse hashhandel på fristaden, men den blomstrer tilsyneladende hurtigt op igen.

Den hidtil største aktion fandt sted 13. marts sidste år. Under kodeordet “Nordlys” slog politiet til mod salg og leverancer af hash til Pusher Street, og tæt på 100 personer blev anholdt.

Anklagemyndigheden endte med at rejse tiltale mod 85 personer. Det var så mange, at sagerne mod dem blev delt op i syv forskellige sager – seks mod sælgere i boder og én mod leverandører.

I januar, februar og marts i år blev næsten samtlige dømt i Københavns Byret. Omkring 60 af de dømte ankede til Østre Landsret, som i næste uge tager hul på den første af ankesagerne.

/ritzau/