Ni mænd smadrede eks-rockersøn: Vi var bange


Arkivfoto

Flere unge mænd var bange og skræmte, da de under en bytur i august sidste år smadrede løs på en 28-årig mand med rockerrelationer på en cocktailbar i det indre København.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det fortæller flere af de otte mænd mandag i Københavns Byret, hvor de sammen med en niende, uidentificeret mand er tiltalt for i forening at tæske den 28-årige, der kun lige nøjagtigt overlevede de mange slag fra stole, flasker og knivstik.

- Jeg ser bare en rockertype, og jeg føler mig utroligt bange, siger en lavstammet 25-årig mand, da han afgiver forklaring i sagen.

Anklager Thomas Hugger mener imidlertid, at der er tale om et orkestreret overfald mod manden, der er søn af den tidligere Bandidosrocker kendt som Suzuki-Torben.

- Jeg ser en større gruppe mennesker på ni mand, der overfalder én person, siger anklageren, mens en videooptagelse fra beværtningen CPH Cocktail afspilles i retten.

Af optagelsen fremgår det da også, hvordan flere af de tiltalte adskillige gange hæver eksempelvis stole højt over hovedet og hamrer dem mod den forurettede.

Selv da den 28-årige stormer ud på gaden i den tidlige sommermorgen, forsøger flere mænd tilsyneladende at holde ham fast, selvom hans T-shirt er gennemblødt af blod fra dybe knivstik.

I retten giver flere af de otte mænd udtryk for, at de nærmest ikke kender hinanden, og at de udelukkende kæmpede for sig selv.

- Det ser voldsomt ud. Men om der var ni eller 10 mod én, kan jeg ikke se, siger den ældste af de tiltalte, en mand på 31 år.

Det var en højtstående Bandidosrocker, der var i byen med den forurettede, der med et knytnæveslag i ansigtet på en af de tiltalte startede opgøret.

Hurtigt herefter forsvandt rockeren dog om bag baren, og derefter var den 28-årige tilsyneladende alene, fremgår det af overvågningsmaterialet.

Alle de tiltalte er anklaget for grov vold, mens to af dem er tiltalt for drabsforsøg.

En 23-årig mand erkender at have stukket ofret en enkelt gang med kniv, men han nægter, at der skulle være tale om et drabsforsøg. Samtidig skal en 29-årig have stukket eksrocker-sønnen flere gange i maven og brystet, men det nægter den tiltalte.

Heller ingen af de andre er klar til en fuld tilståelse, men flere af dem erkender altså at have deltaget i slagsmålet.

/ritzau/