Politiet anholder 27-årig for drabsforsøg i bandeopgør


  Arkivfoto


  Københavns Politi har anholdt en 27-årig mand for drabsforsøg i forbindelse med konflikten mellem banden Brothas og udbryderne i den såkaldte NNV-gruppe.

  Manden er sigtet i forbindelse med en episode på Amagerbrogade 17. september sidste år og vil søndag blive fremstillet i grundlovsforhør.

  Det oplyser politiet på Twitter.

  Kort før klokken 21 den 17. september kørte fire biler op foran en café på Amagerbrogade.

  Ud af den ene bil steg tre maskerede mænd, der med trukne våben gik ind i caféen, hvor de ifølge politiet ledte efter flere personer fra NNV-gruppen.

  Ifølge politiet var mændenes hensigt at dræbe dem, de ledte efter. Men de var ikke på caféen, og mændene gik tilbage til bilerne, som kørte fra stedet i høj fart.

  NNV-gruppen består af personer, som har brudt med banden Brothas. Bruddet har ført til en konflikt med flere skyderier på åben gade.

  Siden episoden på Amagerbrogade har politiet siden episoden anholdt og fået fængslet flere medlemmer af Brothas for denne og andre episoder.

  Senest blev en 39-årig mand torsdag varetægtsfængslet for episoden på Amagerbrogade og en anden episode på Rentemestervej den 25. september.

  Her blev der affyret mindst ti skud mod en bil fra en anden bil. En person blev ramt af skud i skulderen og i baghovedet, men overlevede angrebet.

  Politiet fik tilsyneladende et stort gennembrud i efterforskningen af konflikten mellem Brothas og NNV-gruppen natten til den 26. september.

  Ved en større politiaktion ved Rødvig på Stevns blev 11 personer anholdt. De blev på kryds og tværs sigtet for fem drabsforsøg, flere våbensager og to røverier begået i perioden fra 5. til 26. september i København.

  Med den seneste anholdelse er mindst 15 personer anholdt og sigtet for i alt ni drabsforsøg i forbindelse med konflikten.

  /ritzau/