Tre amerikanske flyselskaber siger nej til jagttrofæer


Arkivfoto


Det skal være slut med at fragte levn fra sagesløse løver, næsehorn, leoparder, elefanter eller bøfler.

Like localeyes.dk på Facebook

Det er bla jagttrofæer som disse som ikke mere er tilladt at medbringe i tre amerikanske flyselskaber.

Sådan lyder det fra tre af de helt store amerikanske luftfartsselskaber – Delta, United og American Airlines – efter skandalesagen i Zimbabwe, hvor en amerikansk tandlæge skød og dræbte løven Cecil efter at have lokket den ud af en nationalpark. Det skriver BBC.

Selskaberne har ikke givet officielle begrundelser for, hvorfor de ikke længere tillader transport af jagttrofæer af de store afrikanske dyr. Men Delta, der flyver til en række afrikanske byer, har været udsat for pres for at forbyde fragt af jagttrofæer.

Charles Hobart, der er talsmand for United, har forklaret, at han mente “det gav mening at handle på den måde”.

Drabet på løven Cecil er gået jorden rundt og har skabt stor vrede på de sociale medier.

Løven var kendt i Zimbabwe for sit rolige gemyt og var en stor attraktion i Hwange nationalpark i Zimbabwe.

Men natten til mandag 6. juli blev Cecil lokket ud af nationalparken, da personer fastspændte et dødt dyr til deres bil.

Personerne skød først løven med bue og pil, men da det ikke slog dyret ihjel, fandt de senere frem til løven igen, skød den med et skydevåben og skar hovedet af den.

Siden drabet er der blevet doneret mere end fem millioner kroner til arbejdet for at redde løver. Det melder en særlig afdeling på Oxford University i Storbritannien, der har modtaget store pengesummer fra folk, der er blevet rørt af sagen.

Afdelingen, der havde fulgt løven Cecil siden 2008, har ladet forstå, at de store beløb, den har modtaget, formentlig vil betyde, at den kan udvide sit arbejdsområde til at række ud over Zimbabwes landegrænser.

/ritzau/AFP