Linse Kessler blev smidt ud af radiostudie inden kanindrab


I en video på Facebook fortæller Linse Kessler hvordan hun forsøgte at redde kaninen, men blev smidt ud af radiostudiet til sidste.


Inden radioværter på 24/7 kunne slå en kanin ihjel for åben mikrofon, måtte de tilkalde hjælp til, at smide den kendte dyreven Linse Kessler ud af radiostudiet. Linse Kessler forsøgte alt for, at redde den lille kanin.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Linse Kessler som er en kendt dyreelsker var inde i studiet for, at deltage i en debat med en dyrehader. Det Linse ikke vidste var, at radioværterne Asger Juhl og Kristoffer Eriksen havde planlagt at slå kaninen Allan ihjel.

Linse Kessler forsøgte at overtale værterne til, at skåne Allan og lade hende tage ham med hjem. Men værterne afviste og insisterede på, at de skulle aflive Allan med en cykelpumpe.

Vi ønskede at udstille det store hykleri, der omgiver vores forhold til dyr. Indtil videre er vi lykkedes med dette, skriver Radio24syv.

I en video på Facebook siger Linse Kessler, at hun har fuld forståelse for, at radioværterne med kanindrabet ville sætte fokus på dyrevelfærd. Men hun finder det unødvendigt, at den lille kanin skulle dræbes.

Da Linse Kessler var færdig med debatten forlod hun studiet inden kaninen skulle aflives. På vej hjem til bryggen fortrød hun og vendte tilbage til 24/7. Hun ringede på og kom ind igen under det påskud at hun havde glemt sin taske. Hendes plan var, at komme så tæt på radioværterne og kaninen, at hun kunne snuppe den og stikke af. Da hun kom op i studiet forsøgte hun atter, at overtale radioværten til at skåne Allan. Da radioværten afviste udviklede det sig dramatisk. Linse begyndte, at jage ham rundt i radiostudioet

– Vi tog en seks syv gange rundt om studiebordet, hvor jeg løb efter ham. Men han ville sgu ikke udlevere ham. Jeg var ellers sikker på, at jeg kunne ‘brumme’ af ham og så få Allan. Det gik ikke. Asger holdt fast på, at Allan skulle dø. Så kom der en større mand ind i studiet og brummede af mig. Han var større end radioværterne, så jeg måtte forlade stedet, siger Linse Kessler i en video på Facebook.

Se videoen på Linse Kesslers Facebook-side

At drabet skulle være nødvendigt for diskussionen, vækker i dag stor undren hos store internationale medier som engelske BBC og The Independent og franske Le Monde.

Flere af dem trækker paralleller til det voldsomt debatterede drab på girafungen Marius sidste år, der lagde Københavns ZOO-direktør Bengt Holst for had i udenlandske medier.