Tiltalt for kvindehandel: Vi kom for at samle flasker og pudse vinduer


Arkivfoto


En bulgarsk familie afviser pure at have været del af et kriminelt netværk, som rekrutterede bulgarske kvinder til at arbejde som prostituerede i Danmark.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

De kvinder, der figurerer som forurettede i sagen, var alle nogen, som på en eller anden måde var kærester eller ekskærester med familiemedlemmer eller bekendte, fortæller 20-årige FM, familiens ene søn, tirsdag i Københavns Byret.

Her sidder han sammen med sine forældre og to tyrkisk-fødte mænd fra Sverige tiltalt for menneskehandel. Alle nægter sig skyldige.

– Vi kom til Danmark for at arbejde. Vi skulle samle flasker og pudse vinduer, fortæller FM om baggrunden for familiens ankomst til Danmark i november 2013.

Selv tjente han mellem 400 og 1000 kroner om dagen – sort – ved for eksempel at pudse vinduer i butikker. Hans 41-årige far tjente blandt andet penge som musiker ved at spille til bryllupper og andre fester. Den unge mand vil ikke fortælle, hvordan moren har tjent penge.

En af de unge kvinder, som familien ifølge anklagemyndigheden hentede til Danmark til et liv som prostitueret, var kæreste med FM. En anden havde været gift med FM’s bror, der i øjeblikket er eftersøgt af politiet i sagen.

Faktisk har der været en god forklaring på samtlige kvinders tilstedeværelse i Danmark – hvis man skal tro FM. Det gør anklager Sonja Hedegaard dog ikke.

I det anklageskrift, som hun har stået bag, er familiens hjem beskrevet som en slags base for handlede kvinder, der i øvrigt blev anbragt på forskellige bopæle, hvor de skulle sælge deres kroppe.

De to tyrkiske mænd – den ene har boet snart 40 år i Danmark og Sverige, siden han var dreng – har ifølge Sonja Hedegaard haft en rolle, hvor de har stået for forskellige former for papirarbejde i forbindelse med kvindernes ophold i Danmark.

Blandt andet i forbindelse med indgåelse af proformaægteskaber og andre svindelnumre, som de handlede kvinder skulle indgå i, fortæller Sonja Hedegaard tirsdag i retten.

Sagen fortsætter frem til sidst på efteråret.

/ritzau/