20-årig dømt for færdselsdrab på Borups Allé


KØBENHAVN: En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé den 20. juni 2021. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, blev i dag kendt skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og idømt ubetinget fængsel i 3 år og 9 måneder.

En 20-årig mand blev i dag i Retten på Frederiksberg dømt i en sag om et trafikdrab, der fandt sted natten til den 20. juni sidste år.

Retten kendte manden skyldig i tiltalen om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og straffen blev udmålt til ubetinget fængsel i 3 år og 9 måneder. Den dømte blev ikke idømt udvisning, men tildelt en advarsel. Samtidig blev han frakendt førerretten i 5 år og derudover skal retten på et senere tidspunkt tage stilling til, om mandens bil skal konfiskeres.

Trafikdrabet skete i krydset Borups Allé-Mågevej, hvor den 21-årige fodgænger blev påkørt og døde på stedet. Det er anslået, at bilen ved påkørslen kørte cirka 100 km/t, hvor man må køre 60 km/t. Retten har samtidig fundet det bevist, at bilisten forud for påkørslen kørte om kap med andre biler, og hastighederne nåede undervejs op på mindst 126 km/t på steder, hvor grænsen var 70 km/t.

”Det er en tragisk sag, hvor en ung mand har mistet livet, fordi andre har opført sig helt uansvarligt i trafikken. Jeg er tilfreds med, at retten er enig i, at det var uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og det afspejles også i den dom, som er afsagt,” siger anklager Mie Mahler fra Københavns Politi.

Den nu dømte blev anholdt umiddelbart efter påkørslen og har siddet varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør den 20. juni.

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet.

.

.