Nøgne turister er en plage for templer og pyramider


Arkivfoto

Myndighederne i en række lande forsøger at slå ned på en ny tendens, der fra Cambodja og Egypten til Peru og Mount Everest er slået igennem hos turister.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Uden en trevl på kroppen lader mænd og kvinder sig fotografere foran templer, kulturelle monumenter og andre turistattraktioner, der ofte optræder på UNESCOs Verdensarvsliste. Billederne lægger de siden ud på de sociale medier.

Men verdensarv og nøgenturisme går ikke hånd i hånd, mener de lokale myndigheder i blandt andet Cambodja og Peru. I Cambodja er adskillige nøgenturister idømt fængselsstraffe, og nu rundsender myndighederne regler for god opførsel til hoteller og rejseledere.

I reglerne opfodres turister til at bevare deres “sunde fornuft”, holde tøjet på og ikke røre ved monumenterne.

I januar optrådte en kinesisk model ifølge den britiske avis The Telegraph topløs ved det arkæologiske udgravningssted Angkor, der huser det berømte tempel Angkor Wat og er en del af verdens naturarv.

Et andet sted i nationalparken blev tre franskmænd anholdt, da de poserede nøgne foran et tempel.

Andrew Booth, stifter af rejseselskabet About Asia Travel, kalder tendensen for respektløs:

– Templerne ved Angkor er eksotiske og romantiske, men at vise sig nøgen på disse vigtige kulturelle steder er dybt respektløst, siger han til den britiske avis.

Også ved Giza-pyramiderne uden for Kairo i Egypten, ved Everest Base Camp ved Mount Everest i Nepal og ved den arkæologiske inka-udgravning Machu Picchu i Peru, har der været nøgne turister med kameraerne fremme.

I Peru blev fire amerikanere, to canadiere og to australiere i løbet af marts tilbageholdt, efter at de havde taget nøgenfotos ved den berømte inka-landsby.

/ritzau/