Medier: To dræbt ved udstilling af Muhammed-tegninger i USA


Gudskelov, heltene fra SWAT-team forhindrede det værste.

Sådan lyder det fra den kontroversielle hollandske politiker, Geert Wilders på Twitter. Han var hovedtaler til arrangementet og billedet er taget kort før skyderiet.


To mænd er blevet skudt og dræbt uden for en bygning i Texas, hvor karikaturtegninger af profeten Muhammed udstilles, oplyser politiets specialenhed Swat til lokale medier.

Like localeyes.dk på Facebook

Ifølge tv-stationen News 8 og avisen The Dallas Morning News blev mændene skudt søndag aften omkring klokken 19 lokal tid på en parkeringsplads uden for Curtis Culwell Center i byen Garland, hvor der holdes en islamkritisk begivenhed.

Ved begivenheden var den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders hovedtaler. Han bekræfter, at der er blevet affyret skud ved bygningen.

– Skud affyret ved ytringsfrihedsarrangement i Garland med Muhammed-tegninger. Jeg har lige forladt bygningen efter at have holdt tale, skriver Wilders på Twitter.

Mændene, der er blevet dræbt, havde muligvis sprængstoffer på sig, men dette er ikke endelig bekræftet.

Ifølge NBC News åbnede de to mænd ild på parkeringspladsen, og en sikkerhedsvagt er blevet ramt af skud, melder tv-stationen.

En Walmart-butik i nærheden skulle yderligere være blevet evakueret af frygt for, at en tredje mistænkt befinder sig i forretningen med en håndgranat, rapporterer News 8.

Derudover har politiet afspærret et større område, og en “mistænkelig” bil er ved at blive undersøgt, oplyser politiet til lokale medier.

Swat, der svarer til dansk politis aktionsstyrke, beordrede efter skuddene alle deltagere ved udstillingen “Tegn Muhammed” til at søge dækning i bygningen.

Begivenheden var stablet på benene af organisationen American Freedom Defense Initiative.

Der var 10.000 dollar på højkant til den bedste karikatur af profeten. Der var blevet indsendt cirka 350 bud på, hvordan profeten ser ud.

Det er ifølge den muslimske tro ikke tilladt at tegne Muhammed, og udstillingen er blevet kritiseret for at være islam-fjendsk.

Arrangørerne har afvist beskyldningerne med, at de blot udøver retten til at ytre sig frit. Dog havde de betalt for ekstra sikkerhed ved arrangementet, skriver The Dallas Morning News.

/ritzau/