Nye regler: Facebook bandlyser bare numser og terrorister


Lindsay Lohan kan nu optræde med bare bryster, også på Facebook. Til gengæld er Jihad John og bare numser bandlyst.

Facebook har lavet nye retningslinjer for, hvad man må publicere på det sociale medie. Bryster kommer ind i varmen, hvis altså brystvorterne er sløret. Til gengæld er bare baller bandlyst og i deres selskab kriminelle, mobbere og terrorister.

– Vi tillader heller ikke ros eller støtte til terrorgrupper eller deres handlinger eller deres ledere, hvilket ikke har været beskrevet i detaljer førhen, siger Monika Bicket, der sidder med ansvaret for Facebooks globale indholdspolitik, til BBC.

Facebooks nye retningslinjer betyder således, at ekstremistiske organisationer eller deres medlemmer vil blive smidt ud af det sociale netværk, hvis de giver sig til kende. De nye retningslinjer omfatter også mobning og kriminel aktivitet.

Og de kriminelle og terroristerne er ikke ene om at blive smidt ud. De får følgeskab af bare numser, som Facebook også sender med uden for døren. Til gengæld er bare bryster kommet ind i varmen, i hvert fald delvist.

Billeder, “der fokuserer på fuldt ud afslørende balder”, vil de i fremtiden være bandlyst. Det samme gælder for “billeder af kvindebryster, hvis de samtidig viser brystvorten.”

Det nye retningslinjer har blandt andet en betydning for ammebilleder, skriver BBC News. Ifølge det britiske medie vil Facebook fremover tillade billeder af “kvinder, der aktivt ammer eller viser bryster med ar efter brystfjernelse.”

Tidligere er billeder af amning ellers blevet fjernet, hvis Facebook har opdaget dem, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Derudover skriver Facebook i sine nye retningslinjer, at restriktionerne også gælder materiale, der er lavet digitalt, men ikke hvis opslagene på det sociale medie har et uddannelsesmæssigt eller satirisk formål.

På samme måde er tekstbaserede beskrivelser af seksuelle handlinger, der indeholder det, der bliver beskrevet som “livlige detaljer”, forbudt.

Ifølge BBC News er der omkring 1,4 milliarder personer, som bruger det sociale netværk mindst én gang om måneden.

/ritzau/