Politi ransager adresser i København efter skudattentater

En stor politiaktion er tirsdag morgen i gang i København.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Københavns Politi ransager med hjælp fra kolleger fra de øvrige politikredse en række adresser på Nørrebro, Indre By og Amager. Det drejer sig om i alt otte adresser.

Ransagningerne sker som følge af den fortsatte efterforskning af skudattentaterne 14. og 15. februar i København, som kostede to personer livet ved Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, inden gerningsmanden selv blev dræbt af politiets skud.

– Vi er fortsat i gang med at klarlægge gerningsmandens og de medvirkendes færden, og morgenens ransagninger skal ses i det lys, siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

– Vi søger efter yderligere spor i sagen og kan af hensyn til den fortsatte efterforskning på nuværende tidspunkt ikke kommentere sagen yderligere, ligesom vi ikke har mulighed for at fortælle detaljeret om resultatet af ransagningerne, siger han.

For øjeblikket sidder tre personer varetægtsfængslet i sagen.

Det drejer sig om en 18-årig mand, der er sigtet for medvirken til manddrab og forsøg derpå ved at have hjulpet den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, med at skaffe en skudsikker vest og mindst én kniv.

Varetægtsfængslingen skete 28. februar med henvisning til risikoen for, at den 18-årige kan påvirke efterforskningen af sagen.

Nogle dage forinden fik to andre mænd på 19 og 22 år deres varetægtsfængsling forlænget i fire uger. De mistænkes for at have bortskaffet et automatvåben, der blev brugt ved attentatet på Østerbro.

De menes også at have skaffet den formodede gerningsmand to pistoler, som blev brugt i Krystalgade, og at have hjulpet ved at holde ham skjult.

De tre personers varetægtsfængslinger udløber samme dag, nemlig 26. marts. Senest da skal en dommer tage stilling til, om deres fængslinger kan forlænges.

/ritzau/