Mor til gidsel appellerer: Skån min søns liv


Appellen kommer, efter at den radikale bevægelse i en ny video har erklæret, at Goto kun har 24 timer tilbage at leve i.


Moren til den 47-årige japanske krigskorrespondent Kenji Goto, der holdes som gidsel af Islamisk Stat, har onsdag udsendt en appel til den islamistiske gruppe om at skåne hendes søns liv.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Appellen kommer, efter at den radikale bevægelse i en ny video har erklæret, at Goto kun har 24 timer tilbage at leve i.

– Sig til Japans regering, at den skal lægge mest muligt politisk pres på Jordan, siger en stemme på videoen fra IS i en tale henvendt til den japanske befolkning.

Det bliver tilføjet, at det japanske gidsel vil blive dræbt, hvis ikke Jordan frigiver den dødsdømte Sajida al-Rishawi, som havde planlagt et selvmordsbombeangreb.

LÆS OGSÅ: Islamisk Stat truer med at dræbe to gidsler
LÆS OGSÅ: IS truer med at dræbe to japanske gidsler
I et brev til Japans premierminister, Shinzo Abe, som Gotos mor, Junko Ishido, læste højt på en pressekonference, beder hun for sin søns liv.

– Jeg beder jer skåne Kenjis liv. Jeg opfordrer jer til at bruge al jeres styrke på at forhandle med den jordanske regering, siger hun i brevet og tilføjer:

– Jeg beder jer gøre alt, hvad der er muligt.

Ishido gentager, at hendes søn ikke er nogen fjende af islam.

Abe kalder videoen fra Islamisk Stat “dybt foragtelig”. Han opfordrer Jordan til at arbejde sammen med Japan på at få udvirket en frigivelse af Goto, men han sværger samtidig, at Japan ikke vil give efter for terrorisme.

På videoen fra IS hedder det, at en jordansk pilot, som også holdes som gidsel, “har endnu mindre tid”. På optagelser af Goto holder denne et foto af piloten, der hedder Maaz al-Kassasbeh.

– De to bliver dræbt, hvis en kvindelig jihadist ikke forinden er løsladt fra et fængsel i Jordan, siger stemmen.

Kenji Goto, der er en af Japans mest anerkendte krigskorrespondenter, har været holdt som gidsel sammen med en anden japaner, Haruna Yukawa, som arbejdede for et sikkerhedsfirma.

Yukawa blev dræbt af IS i sidste uge.

/ritzau/Reuters